Tips voor mooi haar

Tips voor mooi haar

Het maakt niet uit hoe lang, dik of krullend je haar is, als je haar maar sterk en gezond is. Lees onderstaande tips voor mooie glanzende lokken die makkelijk te onderhouden zijn.

Drink veel water

Een haar bestaat voor 25% uit water. Drink daarom voldoende water voor een natuurlijke glans.

Gezond eten

Als je haar gezond is dan ben je dat meestal van binnenuit ook. Eet dus gezond voor mooi haar.

Wees voorzichtig tijdens het stylen

Helemaal niet stylen met een föhn of steiltang is het beste voor je haar. Natuurlijk willen we ons haar wel in model brengen, vermijden is dus moeilijk. Probeer maximaal twee keer per week je haar te stylen. Warme stylingproducten kunnen de productie van natuurlijke oliën vertragen. Als je de föhn of steiltang gebruikt zet deze dat niet op de warmste stand en houdt de föhn op afstand van je lokken.

Vitamines en mineralen

Zink, IJzer en de vitamines A, B, C en E zijn goed voor de staat van je hoofdhuid. En als de hoofdhuid gezond is, dan is je haar dat ook.Speciale behandelingKies producten die passen bij jouw haartype. Verzorg je haar wekelijks met een masker. Breng conditioner aan op de droge uiteinden van je haar voor extra glans.

Regelmatig knippen

Beschadigd haar is nauwelijks te herstellen. Begin dus met een frisse start en laat het beschadigde haar afknippen. Bezoek de kapper elke zes weken om gespleten punten te laten knippen voor een gezonde bos haar.

Opdrogen

Je haar is het meest kwetsbaar als het nat is. Als je dus je haar droogt met een handdoek wrijf dan niet te hard, maar dep je haar en laat het zonder behulpmiddelen opdrogen.

Fijne accessoires

Wees voorzichtig met je haar. Gebruik dus delicate accessoires zoals schuifspeldjes en vermijd te strakke elastiekjes die je haar kunnen breken. Speciale kamKam je haar als het nat is met een kam met ‘ brede tanden' . De pinnen van deze kam staan verder uit elkaar dan normaal waardoor je minder hoeft te trekken aan je haar om door de klitten heen te komen.

Zwembad

Maak je haar eerst nat voor je het zwembad inspringt. Zo neemt je haar minder chemicaliën uit het chloor op.